نادر برزگر (کارشناس آموزشی):
- با معرفی آقای حاجیمیرزایی شاهد بودیم که فضای نقدها به این سمت رفت که او سابقه مدیریتی پررنگی در آموزشوپرورش ندارد اما این پرسش مطرح است، مگر آنهایی که از دبیری به وزیری رسیدند توانستند مشکلات این وزارتخانه را حل کنند؟ مگر مسائل آموزشوپرورش صرفاً انتخاب وزیر از بدنه است؟!
- حل مشکلات آموزش وپرورش به هماهنگی تیمی با دولت نیاز دارد و آقای حاجیمیرزایی این ظرفیت را دارد و اگر قرار است بخشی از مشکلات حل شود، به فردی نیاز است که بتواند سازماندهی و تعامل با وزارتخانههای دیگر و دولت را داشته باشد و گزینه پیشنهادی وزارت آموزشوپرورش، تجربه مدیریت کلان را داشته در کنار آن آشنایی ضمنی هم با آموزش وپروش دارد.البته شاید آموزشوپرورش مدیری فراتر از گزینه فعلی نیاز داشته باشد اما نمیتوان سمتوسوی نقدها را به نداشتن سابقه مدیریتی پررنگ در آموزشوپرورش برد، آموزشوپرورش به فردی تحولگرا نیاز دارد تا بتواند مشکلات را سامان دهد.
- اگر قرار است وزیری نقد شود باید برنامه و عملکرد او بررسی و نقد شود، هماکنون این روند وجود ندارد از سوی دیگر موضوع دیگری که به آن پرداخته میشود انتخاب وزیر از درون یا بیرون مجموعه آموزش و پرورش است که در سالهای اخیر تجربه هر دو مورد را داشتهایم؛ برخی میگویند اگر فردی از معلمی شروع کند و به وزارت برسد، شناخت و توانایی بیشتری برای حل مشکلات آموزشوپرورش دارد بنابراین اگر فردی از بیرون مجموعه آموزشوپرورش معرفی شود سریع در مقابل او جبهه گرفته و میگویند نسبت به مسائل شناخت ندارد اما آموزشوپرورش واقعا به وزیری نیاز دارد که بتواند مدیریت منابع را اعمال کند.
- نباید تعصب داشته باشیم که حتماً از بدنه آموزش و پرورش باشد بلکه باید فردی انتخاب شود که ساختارها را تغییر داده و منابع آموزشوپرورش را بهینه مدیریت کند،
- هماکنون در آموزش وپرورش اسناد بالادستی وجود دارد بنابراین چارچوب و فرایند نظام آموزشی مشخص است بنابراین نباید نگران باشیم که اگر فلانی وزیر شود اطلاعات کافی را از آموزشوپرورش ندارد و این وزارتخانه را به بیراهه میبرد.
- مخالف انتخاب وزیر از بدنه آموزش و پرورش هستم چون مدیران موجود در سیستم بسته آموزشوپرورش پرورش یافتهاند و نگاه بستهای دارند بنابراین نمیتوانند تحولی ایجاد کنند چرا که به شدت محافظه کار هستند.
تاریخ انتشار: 11 شهریور 98
منبع: تسنیم